notefor9thAugust03::

i'm gettin outed on 9th august. dah 8 bulandah sayer liviving in soksek macam2 pengalaman yg saye amik. getting what ever must be better than be4. in hostel). Perkembangan kat soksek. Minggu lepas ada HAKA (Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik) I've no award coz i'm new student heehee!!lepas Haka pengetua kasi suprise pelajar putera boleh melawat Aspuri pas tu pelajar puteri gi lawat Aspura. Lagi sebebelum tu ader aqiqah yang dibuat kat masjid..

W'll, cuti 4 hari jer. Till then, bye for now. i'nk make some stuff from FlashMX, and do more Add Math and Physics excersice and learning AutoCad2002 for Engeneering Drawing. Setiap subuh hari jumaat wajib ader sujud sajadah, time camtu yg paling ngantuk!!

direct mail for comments.


notefor19April03::

Lamer tak up date. Pasailerr!!! (dah 2 bulan ++ -im livin in hostel). Perkembangan kat soksek. Minggu lepas ada HAKA (Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik) I've no award coz i'm new student heehee!!lepas Haka pengetua kasi suprise pelajar putera boleh melawat Aspuri pas tu pelajar puteri gi lawat Aspura. Lagi sebebelum tu ader aqiqah yang dibuat kat masjid..

W'll, cuti 4 hari jer. Till then, bye for now. i'nk make some stuff from FlashMX, and do more Add Math and Physics excersice and learning AutoCad2002 for Engeneering Drawing. Setiap subuh hari jumaat wajib ader sujud sajadah, time camtu yg paling ngantuk!!

direct mail for comments.


notefor14Feb03::

Ada cikgu disekolah menyuruh membuat satu sinopsis novel 'Perlumbaan Kedua' jadi di sini terasa nak menulis sedikit apa saya faham. Novel tersebut adalah dalam silibus KBSM tingkatan 4 di kawasan Utara spt. Pulau Pinang kalau dekat KL ialah novel 'Bukit Kepong'.

Theme 'Perlumbaan Kedua' - Kebijaksanaan mengalahkan kekuatan fizikal. Ini dibuktikan oleh Tok Kura yang berjaya mengalahkan Sang Arnab yang lincah berlari dalam perlumbaan dengan menggunakan kebijaksanaan berfikir.

Sinopsis - kalau ada yang lebih arif dan faham boleh direct mail kan saya. Saya pun tak berapa tahu..


notefor13Feb03::

Tak pernah lagi berasa pulang ke rumah bersendirian dari sekolah yang beribu batu jauhnya. Tapi itulah pengalamannya pada hari selasa (11Feb03 -malam raya pulak tuh..). Tercatat pada tiket betolak pukul 4:30 petang, terdapat masa yang sesuai untuk mengemaskan barang untuk dibawa pulang.

Masa tunggu punya tunggu bas datang dekat sekolah lebih kurang pukul 5.00 ptg. Takperlah datang lewat sikit does't matter. Perjalanan bas memang memboringkan dah lah lembab pula tu. Pendek cerita sampai pukul (+-) 10.30 malam dekat Pudu, tapi bas ni ada singgah dekat stesyen Transnasional. Malam-malam cam gini memang susah sikit nak daptkan transport, maklumnya semua dah nak tido dah (termasuk lrt & komuter). So, kami bebudak soksek tingkatan 4 gi kat stesyen Pasar Seni LRT Putra. Budak yang naik LRT ni adelah dalam 5-6 orang yang semuanya pergi Setiawangsa kecuali kami 3 orang yang masih kabur nak naik trip mana ke mana. Akak kaunter cadangkan pegi kat Masjid Jamek so kitaorang pegi kat saner. Masa tu pukul 11:15pm memang sunyi lah kat KL ni. Jalan-jalan pegi kat perhentian bas - perjalanan yang lama sehingga jam menunjukkan pukul 1:05 am!!

At last kawan kami telefon ayahnya supaya menagambil kami di Stesyen Putra Masjid Jamek. Sampailah kat rumah pada pukul 1:45 pagi (thanQ pakcik) . Sorang rakan tumpang kat rumah kita dan sempat solat raya kat masjid yang berhampiran rumah. Habis citer... (just let me know if u just dont understand what i'm trying to say). p/s kitorang 3 orang ialah daripada kelas 4Sarjana yang sesat ditengah malam buta KL.


notefor12Feb03::

Allahhuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar walillahilhamd. Assalamualaikum. Saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari raya Al-Adha bagi pelawat yang beragama Islam dan semoga kita semua dapat merasakan semangat berkorban. Selepas cuti raya haji ni tidak ada lagi cuti yang terdekat untuk 3 bulan ni. Jadi terasa amatlah tensyen yang sangat. Bila buka sekolah nanti ada student untuk 2nd take, tapi tak tau lagi berapa yang akan daftar. Harap adalah kengkawan yang saya kenal dari sekolah Bandar Tun Razak ke Sekolah Mengengah Sains Tun Syed Shabudin (atau popular dengan pangilan soksek). Cukup disini dulu sebab saya nak pegi beraya dikampung. Insya-Allah saya akan tulis lagi serita lain. See Ya Later....


notefor4Feb03::

Ingatlah semua! bahawa setiap benda yang bernyawa pasti menemui ajalnya. Tahukah anda jika seseorang manusia menghampiri kematian bahawa terdapat tanda-tanda yang ganjil berlaku terhadapnya.

Tanda - Tanda Hampir Mati??..

100 hari : Seluruh badan rasa bergegar.

60 hari : Pusat rasa bergerak-gerak.

40 hari : Daun dengan nama orang yang akan mati di arash akan jatuh dan malaikat maut pun datang kepada orang dengan nama tersebut lalu akan mendampinginya sehingga saat kematiannya. Kadang-kadang orang yang akan mati itu akan merasa atau nampak kehadiran malaikat maut
tersebut dan akan sering kelihatan seperti sedang rungsing.

7 hari : Mengidam makanan.

5 hari : Anak lidah bergerak-gerak.

3 hari : Bahagian tengah di dahi bergerak-gerak.

2 hari : Seluruh dahi rasa bergerak-gerak.

1 hari : Terasa bahagian ubun bergerak-gerak di antara waktu subuh dan asar.

Saat akhir : Terasa sejuk dari bahagian pusat hingga ke tulang solbi (di bahagian belakang badan) Seelok-eloknya bila sudah merasa tanda yang akhir sekali, mengucap dalam keadaan qiam dan jangan lagi bercakap-cakap.

Untuk pengetahuan semua, pada hari ke-44 air mani lelaki dan telur wanita bercantum, Allah s.w.t. telah mencampurkan sekali tanah yang akan menjadi kubur kita nanti.


notefor3Feb03::

Experimentation......... plz visit AMPLICAST FORUMS and lets posting!

Esok gi balik sekolah yeah..yeah. Megi dah beli biskut pun and bender lain spt hanger bla... nanti kalau nak edit di CC bleh edit Tag dengan tripod. What ever nanti Raya Haji balik sini. Masa cuti ni rasa kejap jer, keje rumah pun blum siap lagi. Sob... nanti kalau saya ada idea yang bernas boleh dimuatkan dlm site daripada cerita saya yang mengarut nih hihihi. See ya'll later.


notefor2Feb03::

message to C0m: hang balik SMSTSS, Bkt Mertajam (soksek) naik bas pukul 12 t/malam - seramnye!! cuti, cuti gak keje skolah mesti disiapkan. Tapi dah duk rumah ni rasa malas pulak. Duk kat hostel kene teruk ngan schedule nye so sekarang relax sat. Nanti cuti lagi Raya Haji. Semasa hari rabu yang lalu (29Jan - time nak balik rumah) pelajar yang balik naik bas pergi dulu, bas datang kat sekolah jemput pelajar yang naik bas (c0m, aizat, ... naik bas).

So, ni lah cite budak yang naik train. Aku dengan member yang lain akan naik keretapi dari Bkt Mertajam ke KL Sentral kelas CMB. Bebudak yang naik bas dah belah aku pegi naik dorm makan-makan kejap. Lebih kurang pukul 5 camtu bertolak keluar dari skolah(he3). Naik bas (perhentian bas depan sekolah jer) ke stesen keretapi Bukit Mertajam. Sampai masa tu lebih kurang pukul 6ptg makan-makan dulu kat sane. Masa tengah banyak so bulih take outing kat Summit (shopping komplex kat situ). Sempat pegi cybercafe kat sane kejap pas tu pegi solat maghrib. Jalan2 kat sana sempat beli makanan untuk dibawa makan semasa dalam keretapi nanti.. Balik dalam 8:05malam >> solat isya'>>train sampai aper lagi naik lah!(R2). Hihi dah lamer gila tak naik ketapi ni best btul! >>> dalam tiket time balik ialah pukul 8:20 pagi, sekarang pukul 6.15pagi nak solat subuh nih... Aku adelah tanya abang (yg tak dikenali) macam maner nak solat dalam train, jadi dia cakap pegi ambik wudu' yg wajib and solat seperi solat duduk biaser. Dah ambik wuduk aku tanyer kat kawan yang lain dah solat ker blum. Diorang kater boleh jamak qasar! aperlah diorang ni subuh mana bolih jamak qasar. Malas nak cakap aku solat sebelah orang yang tengah dibuai mimpi dalam train. >>> sampai kat KL sentral. Azizi, Amar, Mustaqim di naik Komuter aku sorang naik LRT Putra. Dari KL Sen ke KLCC pas tu naik bas gi ke kawasan rumah aku. Sampai rumah dalam pukul 11:33 pagi. Ok hari tu balik hari khamis bertolak hari rabu. Cuti tahun baru Cina dalam 6 hari hari selasa ni dah nak bertolak ke sekolah balik.

Bagi yang terjumpa page ni dalam search engine please pegi klik Splash Page and re-enter semula. Sebabnya page ini adalah sebahagian daripada frame2 yang navigator yang lain. See ya'll later.

notefor30Jan03::

Pergh! lama tak update. Cuti tahun baru cina relax sikit, tapi kerja sekolah boleh tahan banyak gak. +Math, BM-bina ayat, sejarah... Pastu nak design layout untuk GeteredCyber website. assis nyer ialah Tahir (kalau hang visit plz sign guestbook). First day kat SMSTun Syed Sheh Shabudin biasa la, tak kenal sesaper lagi. Tapi rasa best gak belikari ni. Pegang duit sendiri (hehehehe) and travel jauh-jauh. Pas tu ader lah mat'net yg aku kenal namenyer c0mrade pun tere sikit dalam programmin pakai basic. Sekali tu pulak kenal dengan Azizi kawan lamer Idzuan yg tinggal kat Shah Alam. Cukup dulu besok pulak. wasalam...


notefor19Jan03::

Sunday. Maybe my last blog edit in KL. mmm... so hungry. terrible today, i fallen when downstairs when I take my new spectacles. Well i knew the impotance thing that i should bring to there is patient. W/o patient i would shot them all! for web management i've burnt some cd-r for music(mp3), software(ftp, flash, dw) and amplicastv3.1 files. Ye ke(I'st true) Idzuan your freind will go to Bukit Mertajam too? Idzuan I think u might chnge that layout to easier way- just suggestion. OK taht enough for now, till then see ya later. test my flash guest book.

-this is my simple diary..

notefor18Jan03::

Saturday, a few thing that I've bought - brylcream, soaps, alarm clock, songkok, plax, colgate, socks, sajadah, talc, toothbrush, palmolive aroma therapy, and files. Thanks abah. Then my mom gives me Sharp SciCalculator, thanks umi! it's hard to go far away frome home lonely. but if somebody else can why i not? some time i think i'ld improve my english. It's look weak and no hardest word. It's only the same. Some i've to typedown here. Aliff's mail: boyz_182@hotmail.com. Hasif: acip007@yahoo.com. LiuZhen: liuzhen@hotmail.com, kenneth_nwh@yahoo.co.uk. A member of: yahoo.com as ejz421, gengjurnal, macromedia.com as ejz421@yahoo.com, tutor.com.my as hij421, techtv as hij421, tripod as amplicast, netstat as amplicast, amplicast is a trademark of Muhammad Hijazi Inc. (hehe). dont forget to sign my guestbook if possible. And I very appreciate every time u'll stop at here.


notefor17Jan03::

Last day in SMKBTR. Sedihlah... kawan-kawan baru jer setahun kenal dah aku nak pergi dah. Nak buat macam mana, nanti korang yang dapat best result pun pegi kat sekolah yang best gak. Cammaner, huh. Ahad dah nak bertolak ke Penang (SMS Syed Sheh Shahabuddin). Sedikit kenangan kat sekolah sempat saya rakam. Maksudnya saya ada bawa digcam saya. Jadi, ada kelapangan bolehlah menjenguk dekat MyOnlineAlbum. Semua gambar dekat kelas 4St1 jer. Gambar saya ada dalam DSC00543 duduk atas meja kat kiri. I dont know when could we'll see again *sniff*. Bye.


notefor16Jan03::

Foward Flying Mail: Laman Web Asrama Penuh: www.moe.gov.com.my. Zarina & Hafizah Hanim Form 4St1 mengharap saya untuk check her name jika dapat masuk asrama penuh. So semalam sesak giler, hari ni Ok sebab not prime time. Alamat yang anda bagi tu salah lah sepatutnya www.moe.gov.my (saya dah tahu dah) ataupun emoe.gov.my. Nama anda belum lagi mendapat tawaran tersebut. But, it only the first take. Bulan depan mungkin second take jadi anda perlu check lagi sekali, mungkin dapat - tapi surat dari kementerian akan datang dahulu (x payah check!!). Ujian MRSM pun anda dah buat jadi kemungkinan jugak anda dapat masuk MRSM. Nak check dapat masuk MRSM pegi kat mara.gov.my dalam 30Januari ni. Hanim & Zarina saya tak dapat check untuk second take . Hari ni dah buat Medical Checkout pas tu nak buat gambar passport. And then beli jam pula kalau boleh dapat Swatch ok gak. Buat Idzuan thanks freind bagi tahu serba sedikit tentang SBP. Kalau boleh saya nak teruskan jurnal ni sampai tua hehe;P. Mula-mula tak tahu pula ada website yang berjenis jurnal. Mula mula buat website pasal digimon (tahun 1998) pastu tentang games (gamesUnlimited - 1999) stop kejap sebab komputer rosak. And then amplicast born (Jun 2002), tapi pada asalnya amplicast saya design untuk kerja-kerja Flash 5, baru tahu Flash. Syauki yang bagi tau abang dia pakai Flash5 untuk presenation, sekarang ni dah ada Flash MX beli kat Low Yatt Plaza. Nama amplicast hanyalah imaginasi saya sahaja untuk jenama PDA. . Sekarang ni jadi jurnal pula. Cammaner ye? Actually site amplicast yang lame tu Lily1986 sign my guestbook and saya pegi site nye. Ntah ape2, macam diari web saje, bloG? kebende tu?. Cam alien, pas tu ada link GengJurnal. oo rupanya ada komuniti buat diary cam tu. So i try, and this is for now!


notefor15Jan03::

Flash's ActionScript, yeap programming needed skills in math. Later, during A++Math i'm studying about function, it's mostly like algebra. I've just know a bit of AddMath. So I try for my XP (experiment) of ƒlashin on web (very nice!!). To test insert any interger within 3 digits. The number u've inserted is the ƒ(function) for 'x' alphabet. it autoly solve the problem. Something to say? Drop me a message on new AngelicGuestbook, so that i can reply it. So simple, it just only the begining... coming more soon as possible.


 
 

 

Co-hosting by - AngelicDestiny
Apart of - GengJurnal
 
  :shouts:
 
 
 
 
Messages(smilies)
 
 
 
 
   

SiteShortcuts
www.amplicast.cjb.net
www.hijz.cjb.net

SiteManagement
amplicast@ftp.tripod.com
-crawling-


Colors :
Resolution :

ARCHIVE

-:)

   
     
       
         
                 
Try to save this...
                 

page = home.htm

amplicast® 3.1 beta version